Zapojte se do Kampaně obyčejného hrdinství

Hrdina je v každém z nás! Staň se (ne)obyčejným hrdinou, vyber si výzvu a sniž svůj dopad na klimatické změny – Kampaň obyčejného hrdinství dává možnost mnoha lidem ukázat, že lze něco udělat na své osobní úrovni, ve své domácnosti, v komunitě i na úrovni státu.

Kampaň nezastaví klimatické změny, ale může mnoha lidem ukázat, že každý má určitou moc, která závisí na jeho věku, zkušenostech a postavení. A záleží, jak tuto moc využije. Kampaň dává konkrétní tipy na aktivity, které mají reálný dopad na životní prostředí a často i peněženky našich domácností.

Zapojit se můžete vámi vybraný týden v termínu od 3.4. do 14.5.2023.

Kampaň obyčejného hrdinství vychází z principu, že každý člověk má moc zlepšit svět, ve kterém žije, i kdyby to bylo jen o nepatrný kousek. Pokud však těch kousků budou stovky, tisíce a miliony, tak se mohou začít dít velké věci…

Do Kampaně se můžete zapojit jako jednotlivec nebo jako koordinátor skupiny jednotlivců. Pak už si stačí jen v termínu 3.4. – 14.5.2023 vybrat jeden týden a během něco sám nebo společně s dalšími lidmi plnit jednu nebo více výzev – např. snížit spotřebu vody, nakupovat odpovědně, jíst zdravě, cestovat šetrně, šetřit energií nebo taky zasadit strom, vybudovat prostředí pro zvířata nebo být venku a dát si digitální detox.

Kampaň obyčejného hrdinství je v současnosti největší akcí ukazující jednotlivcům, jak mohou snižovat svůj dopad na klimatické změny a prošlo jí už 47 086 lidí.

Ke Kampani přidáváme tento rok nově i online studentské přednášky, které spolupořádáme s aktivními mladými lidmi ze spolku Telperion. Přednášky budou probíhat každý čtvrtek v průběhu celé kampaně.

Další informace:

www.ekoskola.cz/kampan

FB – https://www.facebook.com/groups/kampanobycejnehohrdinstvi/

Instagram – https://www.instagram.com/kampanobycejnehohrdinstvi/

Zpracovala: Marie Servítová, www.ekoskola.cz

Web tvoří: