Připojte se k Týdnu pro klima 2023

Navštivte akce napříč celou Českou republikou a postavte se společně výzvám i příležitostem, které s klimatickou krizí přichází. Minulých ročníků Týdne pro klima se zúčastnily tisíce z vás. Přidejte se letos i vy!

Akce probíhá v týdnu od 5. do 11. června 2023.

Přijďte na akci

Sledujte program Týdne pro klima 2023 na webu akce a přijďte se některé z nich zúčastnit.

Akce probíhají zpravidla na řadě míst po celé České republice. Čekají nás přednášky, demonstrace, cyklojízdy, filmy, workshopy, diskuse, výstavy a možná i vytváření zelených stěn.

V roce 2019 uspořádali lidé po celém Česku 150+ akcí. O rok později to bylo (i navzdory doznívající pandemii covidu-19) 80+ událostí ve 20 městech a obcích. V roce 2022 to bylo 140 akcí na 40 místech napříč Českem. Podaří se letos upozornit na klimatickou krizi a možná řešení i u vás?

Co je Týden pro klima?

Klimatická krize se prohlubuje. Budeme-li pokračovat stejně jako dosud, už za sedm let vyčerpáme podle vědců z IPCC celý uhlíkový rozpočet, který nám zbývá pro to, abychom udrželi nárůst průměrné globální teploty (do konce století) na požadované hranici 1,5 °C. Do roku 2030 proto musí globální emise skleníkových plynů klesnout na polovinu. Za zhoršující se situaci může především pálení fosilních paliv, do kterých stále, i navzdory kritické situaci, proudí větší objem peněz než do klimatických opatření! Jejich spalování je třeba rychle omezit. Naše fungování ale potřebujeme změnit na více úrovních, než je energetika. Na mnoha řešeních už se pracuje a opatření se začínají uvádět do praxe. Spoustu práce je ale ještě před námi, vědci v nové zprávě IPCC varují, že je třeba přidat! I proto probíhá Týden pro klima. Pojďme hledat odpovědi na to, jak se může do řešení klimatické krize zapojit každý z nás!

Pálí vás klima a chcete s jeho rozvratem něco dělat? Chcete hledat účinná řešená, která je možné uplatnit přímo ve vašem okolí? Zapojte se do iniciativy Týden pro klima! Uspořádejte v rámci letošního ročníku vlastní akci nebo se přijď podívat na něco z programu!

Mluvte o klimatické krizi, hledejte vhodná řešení a spojte se i s dalšími lidmi ze svého okolí, které ochrana klimatu zajímá. Dejte svůj názor najevo i političkám a politikům. Jedině tak se začnou lidé na odpovědných místech změnou klimatu zabývat. Klima se týká nás všech. Jaká opatření můžete přijmout ve svém životě, co můžete zkusit ve firmě, s přáteli nebo ve vaší obci? Pojďte s námi v rámci Týdne pro klima posunout své okolí o krok blíž ke klimaticky neutrální budoucnosti!

Tip: Týden pro klima je i na Instagramu. Hledej hashtagy:

#TydenProKlima2023#TydenProKlima

Pro více informací navštivte oficiální web události:

https://tydenproklima.cz/

Web tvoří: