Kampaň obyčejného hrdinství je u konce. Jak dopadla?

Přátelé a především všechny hrdinky a hrdinové, je to tady! Přinášíme vám celkový dopad letošní Kampaně obyčejného hrdinství!

Foto: Ekoškola, TEREZA

Kampaň obyčejného hrdinství aneb od malých činů k velkým dopadům, je akce, kterou již šestým rokem pořádá mezinárodní program EKOŠKOLA, který v ČR vede vzdělávací centrum TEREZA.

Do letošního ročníku kampaně se zapojilo celkem 113 organizací, z nichž naprostá většina byly školy, 28 rodin a týmů. Zajímá vás, co společně dokázali? Za jediný týden této kampaně se podařilo ušetřit 99 tun emisí skleníkových plynů! Kolik to je? Představte si 25 slonů na jedné hromadě. Přesně o tolik dokázali snížit uhlíkovou stopu díky změně svého chování.

A to není všechno! Ušetřilo se tolik vody, že by to naplnilo více než jeden plavecký bazén. Zasázela se zelení plocha o rozměru 56 tenisových hřišť a vytvořily se tisíce útočišť pro zvířata. Společně jsme zase o kus zlepšili svět. Nic ale nekončí. Proto vám chceme připomenout naše motto: „Začněte, ale nepřestávejte! Má to cenu.

Přehled dopadů uvádí názorně plakát, který v rámci kampaně vznikl.

Jan Smrčka z centra Tereza shrnuje kampaň slovy: „Kampaň nezastaví klimatické změny, ale může mnoha lidem ukázat, že lze něco udělat na své osobní úrovni, ve své domácnosti, v komunitě i na úrovni státu. Každý má určitou moc, která závisí na jeho věku, zkušenostech a postavení. A záleží, jak tuto moc využije.“

Děkujeme vám všem, kdo jste se do kampaně zapojili.

Sdílejte tento náš společný úspěch a šiřte vlnu pozitivní energie.

Pro sledování YouTube videí je třeba povolit marketingové cookies

Další informace o kampani najdete na FB stránkách centra Tereza.

Web tvoří: